Biscotti

 



Kahve bisküvisi diye de bilinen bir çeşit İtalyan kurabiyesi biscotti'nin en büyük özelliği iki kez fırınlanması.

Tarifinde yer alan kuru meyve , badem biscotti'yi daha cazip hale getiriyor. 

 ‘‘İyi Yemek Yapmak Herkesin Hakkı’’ fikriyle yola çıkan ve beş yaşından beri Mutfak Aşığı olan Gastronotun Mutfağı, sizler için yazdı.

Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.



Malzemeler:

115 gr Tereyağ (oda ısısında bekletilmiş )
150 gr şeker
2 adet büyük boy yumurta (orta boy ise 3 adet )
Yarım limon rendesi
1 tutam tuz
270 gr un
1 paket kabartma tozu
100 gr kuru üzüm
100 gr file badem

Yapılışı:

Karıştırma kabının içine yağ ve şekeri alıp mikserle karıştıralım.



Yumurtaları tek tek ekleyerek hafifçe karıştıralım.

Daha sonra sırası ile limon rendesi, un ve kabartma tozunu ekleyelim ve yoğuralım.

Eğer unu yedirmekte zorlanırsanız ara ara  ellerinizi ıslatacak kadar su ekleyerek yoğurmayı kolaylaştırabilirsiniz. Toparlanan hamurun üzerini streç film ile kapatıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamuru tezgâha alalım ve 30 saniye kadar yoğurup üzerine bastıralım.

En son olarak kuru üzüm ve badem de ekledikten sonra tezgahta iyice yoğuralım.



Hamurun yapışmaması için tezgâha az miktarda un serpelim ve hamura baton şeklini verelim. Dışı çok ince bir tabaka halinde unlu olan hamurumuzu ikiye bölelim ve son şeklini verdikten sonra pişirme kâğıdı serili fırın tepsimize yerleştirelim. 

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirelim.

Pişmiş olan biscottileri fırından çıkarıp 5 dakika bekletelim, ardından 1 parmak kalınlığında verev dilimler keselim. Kestiğimiz dilimleri fırın tepsisine tekrar yerleştirelim ve 15-20 dakika daha 
fırınlayalım.

Fırından çıkan mis kokulu nefis aromalı biscottilerimiz hazır!

Afiyet olsun!



Biscotti Biscotti Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 07, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok