Biscotti
Kahve bisküvisi diye de bilinen bir çeşit İtalyan kurabiyesi
biscotti'nin en büyük özelliği iki kez fırınlanması.
Tarifinde yer alan kuru meyve , badem biscotti'yi
daha cazip hale getiriyor.
‘‘İyi Yemek Yapmak
Herkesin Hakkı’’ fikriyle yola çıkan ve beş yaşından beri Mutfak Aşığı olan Gastronotun Mutfağı, sizler için yazdı.
Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.
Malzemeler:
115 gr Tereyağ (oda ısısında bekletilmiş )
150 gr şeker
2 adet büyük boy yumurta (orta boy ise 3 adet )
Yarım limon rendesi
1 tutam tuz
270 gr un
1 paket kabartma tozu
100 gr kuru üzüm
100 gr file badem
Yapılışı:
Karıştırma kabının içine yağ ve şekeri alıp mikserle
karıştıralım.
Yumurtaları tek tek ekleyerek hafifçe karıştıralım.
Daha sonra sırası ile limon rendesi, un ve kabartma tozunu ekleyelim ve yoğuralım.
Eğer unu yedirmekte zorlanırsanız ara ara ellerinizi
ıslatacak kadar su ekleyerek yoğurmayı kolaylaştırabilirsiniz. Toparlanan
hamurun üzerini streç film ile kapatıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenmiş olan hamuru tezgâha alalım ve 30 saniye kadar yoğurup üzerine
bastıralım.
En son olarak kuru üzüm ve badem de ekledikten sonra
tezgahta iyice yoğuralım.
Hamurun yapışmaması için tezgâha az miktarda un serpelim
ve hamura baton şeklini verelim. Dışı çok ince bir tabaka halinde unlu olan
hamurumuzu ikiye bölelim ve son şeklini verdikten sonra pişirme kâğıdı serili
fırın tepsimize yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirelim.
Pişmiş olan biscottileri fırından çıkarıp 5 dakika
bekletelim, ardından 1 parmak kalınlığında verev dilimler keselim. Kestiğimiz
dilimleri fırın tepsisine tekrar yerleştirelim ve 15-20 dakika daha
fırınlayalım.
Fırından çıkan mis kokulu nefis aromalı biscottilerimiz
hazır!
Afiyet olsun!
Biscotti
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 07, 2022
Rating:
Hiç yorum yok