VİRÜS GÜNDEMİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE DİKKAT
İçeriğinde bulunan 40’tan fazla besin öğesi ile bağışıklık
sistemini de güçlendiren süt tüketimine dikkat çeken uzmanlar, düzenli
olarak her gün iki bardak süt içilmesini öneriyor. Bağışıklık sistemi
için C Vitamini de aynı şekilde çok önemli.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, sütün
yaşamın her evresinde önemli olduğunu vurguladı. Sütün içeriğinde
bulunan 40’tan fazla besin öğesinin savunma sistemini oluşturan
hücrelerin iyi çalışmasını sağlayarak vücudun bağışıklık sistemine
olumlu etkisi olduğuna dikkat çeken İnanç,
“Sütteki temel besin
maddeleri protein, yağ, süt şekeri, mineral maddeler ve vitaminlerdir.
Her gün düzenli olarak içilen iki bardak süt, çocuk ve yetişkinlerin
günlük mineral ihtiyacının tamamını karşılayabilmektedir.
Sütün
içerisinde bulunan yağ çok zengin bir enerji kaynağıdır ve esansiyel
(mutlaka dışardan alınması gerekli) yağ asitleri ile A, D, E, K
vitaminlerini de barındırması açısından önemlidir” dedi.
Sokaktan aldığımız açık sütün denetlenmediği için, ne koşullarda ve nereden geldiğini bilemeyeceğimizi vurgulayan Prof. Dr. Neriman İnanç, “Sokak sütleri 95-100˚C’de 15 dakika kaynatıldığında içindeki mikropların çoğu yok olurken yararlı vitamin ve mineraller de yok olur.
Sokak sütünün içinde bulunma riski olan kimyasallar ise kaynatılarak yok
edilemezler. Bu nedenle açıkta satılan sütlerde her zaman sağlık
açısından bir risk bulunur” dedi.
Yine bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi adına C vitamininin önemine dikkat çeken İnanç, yetişkin
bir insanın günlük ortalama 60 mg civarında C vitaminine ihtiyacı
olduğunu söylerek; bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini
ihtiyacını karşılamaya yettiğini ve her gün portakal suyu tüketilmesinin
hastalıklardan korunmaya yardımcı olacağını belirtti.
VİRÜS GÜNDEMİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE DİKKAT
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mart 21, 2020
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mart 21, 2020
Rating:



Hiç yorum yok