Zencefilli Kurabiye
Malzemeler:
350 gr un
125 gr tereyağı
175 gr esmer şeker
1 adet yumurta
10 gr toz zencefil
5 gr karbonat
5 gr toz tarçın
5 gr toz karanfil
60 ml pekmez
Süsleme için:
1 adet yumurta beyazı
10 ml limon suyu
200 gr pudra şekeri
Gıda boyası
Yapılışı:
Un, karbonat ve tüm baharatları bir kapta karıştırın.
Esmer
şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikser yardımı ile tamamen
karışana kadar çırpın. Daha sonra pekmez ve yumurtayı da ekleyip
karıştırın.
Karışımı kuru malzemelere ekleyip homojen hale
gelene dek karıştırın.
Hamur formunu alana kadar tezgâhın üzerinde
yoğurun. Hazırlanan hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
Süsleme
için yumurta beyazını köpük hale gelene kadar limon suyu ile çırpın.
Daha sonra tüm pudra şekerini karıştırın.
Mikser yardımı ile 5 dakika
süreyle yüksek hızda çırpın. Dilediğiniz rengi elde etmek için gıda
boyasını ekleyip karıştırın.
Dinlenmiş hamurunuzu açmadan önce
10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra hamurunuzu 2 mm
kalınlığında açıp istediğiniz şekilde kesin.
Kurabiyelerinizi önceden 170°C ısıtılmış fırında renk alana kadar pişirin. Pişmiş kurabiyelerinizi soğumaya bırakın.
Hazırladığınız
süsleme karışımını sıkma torbasına koyarak kurabiyelerinizi istediğiniz
biçimde şekillendirebilir, üstünü süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok