Zencefilli Kurabiye



Malzemeler:
350 gr un
125 gr tereyağı
175 gr esmer şeker
1 adet yumurta
10 gr toz zencefil
5 gr karbonat
5 gr toz tarçın
5 gr toz karanfil
60 ml pekmez

Süsleme için:
1 adet yumurta beyazı
10 ml limon suyu
200 gr pudra şekeri
Gıda boyası



Yapılışı
Un, karbonat ve tüm baharatları bir kapta karıştırın. 

Esmer şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikser yardımı ile tamamen karışana kadar çırpın. Daha sonra pekmez ve yumurtayı da ekleyip karıştırın. 

Karışımı kuru malzemelere ekleyip homojen hale gelene dek karıştırın. 

Hamur formunu alana kadar tezgâhın üzerinde yoğurun. Hazırlanan hamuru 1 saat buzdolabında bekletin. 

Süsleme için yumurta beyazını köpük hale gelene kadar limon suyu ile çırpın. Daha sonra tüm pudra şekerini karıştırın. 

Mikser yardımı ile 5 dakika süreyle yüksek hızda çırpın. Dilediğiniz rengi elde etmek için gıda boyasını ekleyip karıştırın. 

Dinlenmiş hamurunuzu açmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra hamurunuzu 2 mm kalınlığında açıp istediğiniz şekilde kesin. 

Kurabiyelerinizi önceden 170°C ısıtılmış fırında renk alana kadar pişirin. Pişmiş kurabiyelerinizi soğumaya bırakın. 

Hazırladığınız süsleme karışımını sıkma torbasına koyarak kurabiyelerinizi istediğiniz biçimde şekillendirebilir, üstünü süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Zencefilli Kurabiye Zencefilli Kurabiye Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 16, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok