Ballı Biberiyeli Izgara Piliç
Malzemeler:
4 adet piliç göğüs fileto
Marine etmek için:
2 yemek kaşığı Balparmak bal
1 yemek kaşığı yeşil limon suyu
1 adet yeşil limon kabuğu rendesi
1 adet limon kabuğu rendesi
1 diş sarımsak – ezilmiş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı taneli hardal
2 dal taze biberiye
Tuz ve karabiber
Servisi için:
500 gram mini havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Marine
sosunu hazırlamak için, gerekli malzemenin tamamını oval bir kaba koyun
ve çırpma teli yardımıyla karıştırın.
Piliç göğüsleri marine sosuna
ekleyin ve elinizle iyice karıştırın.
Bu karışımı buzdolabında 6 saat bekletin. Izgara izli bir tavada ve kısık ateşte, piliçler altın sarısı renk alıncaya kadar ters düz ederek pişirin. Mini havuçları, tereyağında ve üzerini kapatarak kısık ateşte hafifçe pişirin.
Marine
sosundaki bal ürünün çabuk kızarmasına sebep olabilir.
Eğer hala içi
pişmemişse piliçleri 175 °C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika
pişirebilirsiniz.
Ayrıca mini havuç yerine, arzu ettiğiniz sebzelerle
servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok