3. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR
Bu yıl 4 – 6 Ekim tarihlerinde
“Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla Adana mutfağını Akdeniz ülkeleriyle
buluşturan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali bugün muhteşem bir
kortej ile başlıyor.
3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Akdeniz
ülkelerindenDario Cecchini (İtalya), Juan Jose López (İspanya), Nihad
Mamaledzija (Bosna Hersek), Christian Plumail (Fransa), Rafram Chaddad
(Tunus), Altin Prenga (Arnavutluk) ve Anissa Helou (Lübnan) gibi
uluslararası isimleri ağırlayacak.
Festivalin konuk ülkeleri Güney Kore,
Endonezya, Kolombiya ekipleri gastroshow ve dans gösterileriyle
dünyanın renklerini Adana’ya taşırken, Cüneyt Asan, Sahrap Soysal,
Danilo Zanna, Ebru Baybara Demir, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor,
Arda Türkmen gibi ünlü şeflerin şov ve söyleşileriyle dolu festival
programı üç gün boyunca bir gastronomi şöleni yaşatacak.
Adana
Valiliğinin ev sahipliğinde 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen 3.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali bugün muhteşem bir açılış şovu ile
başlıyor. İtalya, Malta, Lübnan, KKTC, İspanya, Fransa, Tunus, Fas,
Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinden ünlü
şefler,
Konuk ülkeler Güney Kore, Kolombiya, Endonezya ekiplerinin yanı
sıra Gaziantep ve Hatay’ı da konuk şehir olarak ağırlayan festival,
görkemli kortejin ardından dünyanın en ünlü kasabı, İtalyan usta Dario
Cecchini ve ülkemizin en önemli et ustası Cüneyt Asan’ın uzun süre
konuşulacak gastroshowu ile açılacak.
AKDENİZ MUTFAĞININ YILDIZ İSİMLERİ “BİR LOKMA ADANA / ADANA BİTES” TURUNDA BULUŞTU
“Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla, Adana’nın yerel mutfak değerlerini, Akdeniz ülkelerinin mutfaklarıyla harmanlayan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Juan Jose López (İspanya), Nihad Mamaledzija (Bosna Hersek), Christian Plumail (Fransa), Rafram Chaddad (Tunus), Altin Prenga (Arnavutluk) ve Anissa Helou (Lübnan) gibi önemli isimleri ağırlıyor.
Festival açılışı öncesinde “Bir Lokma Adana / Adana Bites” turuyla
Adana’yı ve yerel lezzetlerini keşfe çıkan konuk şefler, Salmanbeyli
köyünde Kınalı Eller Kadın Kooperatifi’nin elinden yöresel Adana
yemeklerini tattı, birlikte sıkma ve tandır ekmeği pişirdi.
Cezerye ve
tahin üretimini de yerinde deneyimleyen şefler, narenciye hasadına da
katılarak Adana’nın tüm gastronomik değerlerini yakından tanıma fırsatı
buldu.
EN UZUN ET ŞİŞ GUINNESS REKORU DENEMESİ YAPILACAK
Festival
bu yıl bir rekor denemesine de sahne olacak. 222 metrelik dünyanın en
uzun et şişi hazırlanarak, daha önce Çin’in kırdığı rekoru geçerek
Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için bir rekor denemesi yapılacak.
Festival
boyunca Adana’nın gururu yerel şeflerin yanı sıra ülkemizin en önemli
isimlerinden Sahrap Soysal, Danilo Zanna, Ebru Baybara Demir, Eyüp Kemal
Sevinç, Yunus Emre Akkor gibi ünlü şefler de ana sahnede Adana
mutfağını vurgulayan şovları ve söyleşileriyle festival ziyaretçileri
ile buluşacak.
Geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen ve
ülke çapında büyük bir coşkuyla karşılanan 3. Uluslararası Adana Lezzet
Festivali’nde bu yıl, Adana'nın geleneksel mutfak zenginliğinin yansıtan
yerel ustalardan ve davetli Akdeniz ülkelerinden mutfak atölyeleri ve
şovlar, tadım oturumları, söyleşiler, paneller, çocuk etkinlikleri,
kentin önde gelen lezzet markalarının stantları gibi öğeler de etkinlik
programında yer alacak.
Merkez Park’ta kurulacak festival alanında üç gün boyunca gastronomi dünyasının nabzının atacağı 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, başta Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Adana ilçe belediyeleri, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği,
Türkiye Otelciler Federasyonu,
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Turist Rehberleri Birliği, Çukurova
Turistik Otelciler Birliği, Mutfak Dostları Derneği, Adana Aşçılar ve
Pastacılar Derneği, Çukurova Aşçılar Derneği gibi çok sayıda kurum ve
kuruluş tarafından destekleniyor.
İçerik çalışması, alanının
en deneyimli ajansı Logos İletişim tarafından gerçekleştirilen
festivalin organizasyonunu ise Yedi İletişim üstleniyor. 3.Uluslararası
Adana Lezzet Festivali’nin, Adana’nın yok olmaya yüz tutmuş geleneksel
mutfak kültürünün uluslararası kitlelerle buluşmasına aracılık etmesi ve
“geleneksellik ve yerel gastronomi” kavramlarını harmanlayarak
Adana’nın dünyada “yükselen turizm destinasyonu” olarak markalaşmasına
katkı sağlaması bekleniyor.
3. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 04, 2019
Rating:

Hiç yorum yok