Malohta

Sabri Ülker Vakfı’nın yeterli ve dengeli tarifler sunan Yemekte Denge Mutfağı projesi İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü işbirliği ile yenilendi. “Genç Şeflerden Sağlıklı Tarifler” sloganıyla yola çıkan, genç ve yetenekli şef adayları ülkemizin gelenekselleşmiş yemek tariflerini  yeniden yorumladı.

Malzemeler:
200 gram çalı fasulyesi
100 gram iç ceviz
4 diş sarımsak


10 gram kuru kişniş
Yarım limonun suyu
5 gram toz arnavut biberi
3 gram tuz
3 gram tane karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Fasulyeleri ayıklayıp üç, dört parçaya bölün, haşlayıp soğumaya bırakın. Ceviz, sarımsak, kuru kişniş ve tane karabiberi havanda dövün. 

Karışıma toz arnavut biberi, tuz, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Bir tabağa aldığınız fasulyelerin üzerine bu karışımı dökerek soğuk olarak servis edin.


Malohta Malohta Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 04, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok