Malohta
Sabri Ülker Vakfı’nın yeterli ve dengeli tarifler sunan Yemekte
Denge Mutfağı projesi İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü
işbirliği ile yenilendi. “Genç Şeflerden Sağlıklı Tarifler” sloganıyla
yola çıkan, genç ve yetenekli şef adayları ülkemizin gelenekselleşmiş
yemek tariflerini yeniden yorumladı.
Malzemeler:
200 gram çalı fasulyesi
100 gram iç ceviz
4 diş sarımsak
10 gram kuru kişniş
Yarım limonun suyu
5 gram toz arnavut biberi
3 gram tuz
3 gram tane karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Fasulyeleri
ayıklayıp üç, dört parçaya bölün, haşlayıp soğumaya bırakın. Ceviz,
sarımsak, kuru kişniş ve tane karabiberi havanda dövün.
Karışıma toz
arnavut biberi, tuz, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Bir tabağa
aldığınız fasulyelerin üzerine bu karışımı dökerek soğuk olarak servis
edin.
Malohta
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 04, 2024
Rating:
Hiç yorum yok