Pratik ve Lezzet Dolu Tarifler-1


Malzemeler:
2 adet kuzu incik
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 tatlı kaşığı (15 gram) domates salçası

Bulgur pilavı için:
1 küçük boy (50 gram) kuru soğan
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2,5 yemek kaşığı (50 gram) firik bulguru
1 çay bardağı (75 gram) pilavlık bulgur
Yarım orta boy (50 gram) nar



2 avuç (50 gram) Antep fıstığı
Karabiber

Dış kaplama için:
2 demet pazı

Yapılışı:
Pazıyı kaynamış suya dikkatle batırın, ezmeden yumuşatın. İncikleri az yağda mühürleyin. 

Pırasa, kereviz ve havucu doğrayıp mühürleme yaptığınız tencerede salça ile soteleyin. 




Ardından 7 bardak su (1,5 litre) ekleyin, kapağı bir alüminyum folyoyla sıkıca kapatıp 1,5 - 2 saat kısık ateşte pişirin. 

Etlerin kemikten ayrılmış olmasına dikkat edin. 

Pişen etleri küçük parçalar halinde didin. 

Etleri pişirdiğiniz fırın kabında biriken suyu süzüp yarısı pilav, diğer yarısı da yemeğin sosu olarak kullanmak için ayırın.

Soğanlar minik küpler halinde doğrayıp ay çiçek yağında renk almadan soteleyin. Bulgurları ekleyin ve sotelemeye devam edin. 




Ardından ayırdığınız suyu ekleyip pişmeye bırakın. (Toplam 125 gr (firik bulguru+normal bulgurun toplam miktarı) bulgur için 1 su bardağı (200 ml) su gerekir.) 

Pilav piştikten sonra didilmiş etle karıştırıp Antep fıstığı, nar taneleri ve baharatı ekleyin.

Haşlanmış pazının damarlı kısımlarını ayırıp içine uygun miktarda etli karışımı ekleyin ve bohça biçiminde sarın. 

Bütün pazı bohçalarını ters çevirip buharda pişirin. Sos olarak kullanmak üzere ayırdığınız yemeğin suyunu 1 tatlı kaşığı kadar nişastayla bağlayın. 

Ardından bohçaların üzerine dökerek sıcak olarak servis edin. 

 Afiyet olsun. 



Pratik ve Lezzet Dolu Tarifler-1 Pratik ve Lezzet Dolu Tarifler-1 Reviewed by gastronotunmutfagi on Ekim 13, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok