Pratik ve Lezzet Dolu Tarifler-1
Malzemeler:
2 adet kuzu incik
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 tatlı kaşığı (15 gram) domates salçası
Bulgur pilavı için:
1 küçük boy (50 gram) kuru soğan
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2,5 yemek kaşığı (50 gram) firik bulguru
1 çay bardağı (75 gram) pilavlık bulgur
Yarım orta boy (50 gram) nar
2 avuç (50 gram) Antep fıstığı
Karabiber
Dış kaplama için:
2 demet pazı
Yapılışı:
Pazıyı
kaynamış suya dikkatle batırın, ezmeden yumuşatın. İncikleri az yağda
mühürleyin.
Pırasa, kereviz ve havucu doğrayıp mühürleme yaptığınız
tencerede salça ile soteleyin.
Ardından 7 bardak su (1,5 litre) ekleyin, kapağı bir alüminyum folyoyla sıkıca kapatıp 1,5 - 2 saat kısık ateşte pişirin.
Etlerin kemikten ayrılmış olmasına dikkat edin.
Pişen etleri
küçük parçalar halinde didin.
Etleri pişirdiğiniz fırın kabında biriken
suyu süzüp yarısı pilav, diğer yarısı da yemeğin sosu olarak kullanmak
için ayırın.
Soğanlar minik küpler halinde doğrayıp
ay çiçek yağında renk almadan soteleyin. Bulgurları ekleyin ve
sotelemeye devam edin.
Ardından ayırdığınız suyu ekleyip pişmeye
bırakın. (Toplam 125 gr (firik bulguru+normal bulgurun toplam miktarı)
bulgur için 1 su bardağı (200 ml) su gerekir.)
Pilav piştikten sonra
didilmiş etle karıştırıp Antep fıstığı, nar taneleri ve baharatı
ekleyin.
Haşlanmış pazının damarlı kısımlarını ayırıp içine
uygun miktarda etli karışımı ekleyin ve bohça biçiminde sarın.
Bütün
pazı bohçalarını ters çevirip buharda pişirin. Sos olarak kullanmak
üzere ayırdığınız yemeğin suyunu 1 tatlı kaşığı kadar nişastayla
bağlayın.
Ardından bohçaların üzerine dökerek sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Pratik ve Lezzet Dolu Tarifler-1
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 13, 2021
Rating:
Hiç yorum yok