Kerevizli Tarhana Çorbası

Malzemeler:
1 çay bardağı tarhana
2 adet kereviz
1 adet soğan
2 adet havuç
30 gr. tereyağı
6 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı küp küp doğranmış bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Kaya tuzu
Pulbiber



Yapılışı:
Kerevizleri soyup, havuçları temizleyip rendeleyin ve soğanı soyup küp küp doğrayın.

Tarhanayı ılık suda 30 dakika bekletin.

Yağı tencerede eritip soğanı soteledikten sonra kereviz ve havucu ekleyip karıştırıp tavuk suyunu ekledikten sonra sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Tarhanayı ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsak ve küp küp doğranmış ekmekleri tavaya ekleyip kızartın.

Ekmekleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine pulbiber serpip ekmeklerle süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.


Kerevizli Tarhana Çorbası Kerevizli Tarhana Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Ekim 07, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok