Bayrama Özel Evde 10 Dakikada Çıtır Baklava
Mutfak yardımcı ürünleriyle hayatı kolaylaştıran Koroplast’ın www.hayatikolaylastirir.com platformu, ünlü şef Refika Birgül’ün bayrama özel, pratik tatlılarıyla ilham veriyor. Evde 10 dakikada hazırlayabileceğiniz çıtır baklava ile bayram ikramlarınıza farklı ve özgün lezzetler katabilirsiniz.
Malzemeler:
20 yaprak baklava yufkası, 180 gram tereyağı, 210 gr boziç (Antep fıstığı), 500 gr kaymaklı Maraş dondurması
Yapılışı:
180
gr tereyağını eritin. Üstünde biriken köpükleri kaşıkla alın. Böylece
yağın sütünü almış olacaksınız ve sade yağ yapmış olacaksınız. Bu da
baklavayı çok daha çıtır bir hale getirecek.
Koroplast Pişirme kağıdını tezgaha koyun.20 yaprak baklava yufkasını üst üste dizip her katın arasına erittiğiniz yağdan sürün. Bu işlemi pişirme kağıdının üzerinde yapınca, sonradan tepsiye almak çok kolaylaşıyor.
20
katı tamamladıktan sonra yufkaları ortadan ikiye kesin. Kabaca
doğranmış 210 gram boziçi kat kat yufkalardan birinin üzerine
yerleştirin ve diğer parçayı üzerine kapatın. Pişirme kağıdıyla birlikte
pişireceğiniz tepsiye kolayca yerleştirin ve kağıdın taşan kısımlarını
içe doğru kıvırın.
Baklavayı 8 eşit parçaya dilimleyin. 190 derecede altlı üstlü çalışan fırının orta katında 45-50 dakika pişirin.
Şerbeti için;
300
gr (yaklaşık bir su bardağı) toz şeker ve 300 ml suyu küçük bir
tencereye alın. Şerbet kaynamadan, şeker tamamen eriyince ateşin altını
biraz açıp 10 dakika daha kaynatın ve içine 1 çorba kaşığı limon suyu
sıkın. 1 dakika daha kaynatıp soğuması için kenara alın.
Fırından
çıkan baklava henüz sıcakken soğumuş şerbeti dökün. 5-10 dakika
şerbetini iyice çektikten sonra, pişirme kağıdıyla birlikte tepsiden
tezgahın üzerine alın.
Maraş dondurmasıyla servis edin. Afiyet olsun!
Bayrama Özel Evde 10 Dakikada Çıtır Baklava
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 09, 2022
Rating:
Hiç yorum yok