Elma Tatlısı

Malzemeler:

7 adet orta boy elma (kişi sayısına göre ayarlayın),
Her bir yarım elmanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı su (bu su tam yeterli elmalar suyunu veriyor),
1 adet çubuk tarçın,
Elma çekirdekleri.
İsteğe göre kırmızı gıda boyası

  • Üzeri İçin:
Tarçın
Antep fıstığı
Krem şanti
  •  




    Yapılışı:  

    Elmaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün.

    Çekirdek yuvalarını çıkarıp alt kısımlarının düzgün durması için çok az tıraşlayın. 

    Yayvan bir tencereye elmaları yerleştirip her elmanın üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker serpin. 

    Tencerenin içine çubuk tarçını, çekirdekleri ve suyu ilave edin.

    Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar bu şekilde pişirin. 

    Sonra kapağını açıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.




    İsteğe göre en fazla 2-3 damla gıda boyasını ekleyebilirsiniz.

    Pişen elmaları hafif ılıyınca tencereden alıp servis tabağına yerleştirin ve soğumaya bırakın.

    Sıkma torbasına 1 yemek kaşığı dolusu krem şanti koyup daha sonra elmaların ortasına istediğiniz miktarda sıkın. 

    Üzerine Antep fıstığı dökün.

    Afiyet olsun. 


Elma Tatlısı Elma Tatlısı Reviewed by gastronotunmutfagi on Ekim 31, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok