Çerkez Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış mısır
200 gr. tavuk göğsü
2 adet yumurta
15 gr. tereyağı
15 gr. margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı sıcak tavuk suyu
Kaya tuzu
Kuru nane
Yapılışı:
Bir gece önceden buğdayı suda bekletip suyunu süzdükten sonra yumuşayana kadar haşlayın.
Tavuk etini bol suda haşlayıp haşlama suyundan altı bardak kadarını ayırıp tavuk etlerini didikleyin.
Çorbanın terbiyesi için yoğurt, yumurtalar ve bir çorba kaşığı suyu bir kapta çırpıp bir kenara koyun.
Tereyağını ve margarini bir tavada ısıtıp çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırarak unu ekleyin.
Tavuk suyunu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
Terbiyeyi çorbaya azar azar ekleyerek bir taşım daha kaynatın.
Tavuk etini ekleyip 5 dakika daha pişirip kuru nane ve tuzunu ekledikten sonra birkaç dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.
Çerkez Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 12, 2023
Rating:

Hiç yorum yok