Zencefilli Piliç Izgara
Malzemeler:
4 adet piliç göğsü
1 tatlı kaşığı zencefil
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Kaya tuzu
Sos için malzemeler:
1 su bardağı doğranmış domates
1 adet soğan
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kapari
Yapılışı:
Soğanın kabuğunu soyup rendeleyerek suyunu süzün.
Soğan suyu, zencefil, karabiber, sıvıyağ, kırmızı tozbiberi bir kapta iyice karıştırıp tavuk etlerini ekleyerek üzerini folyo ile kapatın.
Yaklaşık 2-3 saat etleri bu sosta dinlendirin.
Sosu hazırlamak için, soğan ve sarımsakları soyup soğanı küp küp doğrayın ve sarımsakları kıyın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun.
Domatesleri ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra ocaktan alınca kapari ve kekiği ekleyin.
Tavuk etlerini teflon tavada veya ızgarada yağsız olarak pişirin.
Servis etmeden önce sosu üzerinde gezdirin.
Afyet olsun.
Zencefilli Piliç Izgara
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 23, 2023
Rating:
Hiç yorum yok