Etli ve Peynirli Mantı


Malzemeler:
Hamur için:
300 gr. un
3 adet yumurta
1 fincan süt

İç malzeme:
125 gr. tavuk göğüs eti
125 gr. hindi eti
30 gr. permasan peyniri
1 adet yumurta
30 gr. tuzsuz tereyağı
1 tutam hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı kaya tuzu



Yapılışı:
Tavuk ve hindi etlerini haşlayıp, didikleyin.

Tereyağını eritip etleri ekleyerek 2 dakika orta ateşte soteleyip soğuması için bir kaseye alın.
Etler soğuduğunda peynir, hindistancevizi, tuz  ve yumurtayı bir kaşıkla iyice karıştırıp kenara ayırın.

Yumurtaları çırpıp una yavaş yavaş yedirerek tuzsuz ve yağsız bir hamur elde edip hamuru incecik açın.

5 cm genişliğinde şeritlere ve sonra 5 cm'lik karelere bölüp her parçanın içine bir çay kaşığı malzeme koyup şekillendirerek kapatın. (Hamurun yapışması için sık sık sütle ıslatın.)

Bir tepisiyi bez serip üzerine un serpin ve kestiğiniz hamurları dizin kuruması için bırakın. 

Kuruduktan sonra buzdolabında 4 saat kadar dinlendirin.



Büyük bir tencerede su kaynatıp mantıları içine attıktan sonra sık sık karıştırarak ağır ateşte 3-5 dakika pişirin.

Süzdükten sonra üzerine parmesan peyniri serpip servis edin.

Afiyet olsun.
Etli ve Peynirli Mantı Etli ve Peynirli Mantı Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 30, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok