Cevizli Pilav
Malzemeler:
1 su bardağı yasemin pirinci
2-3 adet sivri biber
1 su bardağı taze ceviz içi
60 gr. tereyağı
1,5 su bardağı su
1 demet frenk soğanı
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra sivribiberleri yıkayıp halka halka doğrayın.
Frenk soğanlarını temizleyip kıyın.
Sarımsakları soyup kıyın ve 1 çay kaşığı tuzla ovalayın.
Pirinci 1,5 su bardağı suda diri kıvamda haşlayıp süzün.
Tereyağını tencerede eritip cevizleri sarımsağı soteleyin.
Pirinci ve sivri biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
Soya sosu, kırmızı pul biber ve toz şekeri ekleyip ocaktan alın.
Frenk soğanlarıyla süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Cevizli Pilav
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 21, 2023
Rating:
Hiç yorum yok