Ballı Armut Tatlısı


Malzemeler:
4 adet iri armut
1 su bardağı toz şeker
Yarım limon
1-2 diş karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
10 gr. tereyağ
1 su bardağı su




Üzeri için:
50 gr. kaymak
50 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
4 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:
Armutların kabuklarını soyup kararmaması için limonla ovun.

Tepesinden kapak şeklinde kesip içini dikkatlice oyun.

Tozşeker, tarçın ve ezilmiş karanfili bir kapta güzelce karıştırın.

Armutların düz durması için alt kısımlarından 4-5 mm kesip geniş ve düz bir tencereye alın.




Şekerli karışımı armutların içine döküp üzerine birer çay kaşığı tereyağı sürün ve kapaklarını kapatın.

1 bardak su ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

Pişerken bir kepçe yardımıyla şurubu armutların üzerine gezdirin.

Ocaktan bir süre ılınmaya bırakın.

Kapaklarını açıp birer tatlı kaşığı kaymakla armutların içini doldurun.




Daha sonra balı armutların üzerine gezdirip armutları  fındığa bulayın.

Kapakları  benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırın ve çikolata katılaşıncaya kadar bekletip armutların üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun.
Ballı Armut Tatlısı Ballı Armut Tatlısı Reviewed by gastronotunmutfagi on Ekim 22, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok