Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
300 gr. kabak
1 adet ince şerit doğranmış limonun kabuğu
2 su bardağı su
2 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 demet fesleğen
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kaya tuzu
Yapılışı:
Maydanoz, fesleğen, ceviz içi, zeytinyağı ve peyniri robotta ezin.
Bulguru tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzdükten sona pesto sosu ekleyip iyice karıştırın.
Bulguru yağlanmış 6 adet krem karamel kalıplarına paylaştırıp üzerine kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin.
Üstünü örtüp 2-3 dakika dinlendirin.
Kabukların uç kısımlarını kesip cips gibi halka halka dilimleyip tavada iyice kızartın.
Kabakları kağıt peçete üzerine alıp yağını çektirin.
Limon kabuklarını da yağda kızartım peçete üzerine alın.
Kalıpları servis tabaklarına ters çevirip kabak ve limon kabuğu ile süsleyin servis edin.
Afiyet olsun.
Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 28, 2023
Rating:

Hiç yorum yok