Floransa Usulü Sebze Çorbası



Malzemeler:
15 adet mantar
1 adet havuç
1 adet kabak
2 adet domates
4 su bardağı su
30 gr. tereyağı
Yarım su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı un
Kaya tuzu
Karabiber



Yapılışı:
Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın.
Domates, kabak ve havucu küp şeklinde doğrayın.

Bir tencerede su kaynatıp bezelye, mantar, kabak, domates ve havucu iyice haşlayın.

Küçük bir tavada tereyağını eritip unu ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.

Kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.


Floransa Usulü Sebze Çorbası Floransa Usulü Sebze Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 21, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok