Pesto, Mozzarella ve Somon Fümeli Pizza
Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, yarıyıl tatilinde ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte hazırlayabileceği leziz ve pratik tarifler önerdi. İşte pizzadan makarnaya büyük - küçük herkesin çok seveceği Norveç somonlu tarifler:
Pesto, Mozzarella ve Somon Fümeli Pizza
Pizza yapmak eğlencelidir… Hamurun üzerine malzemeleri dizmek çocuklar için bir oyuna dönüşürken fırından yükselen mis gibi koku ise herkesi cezbeder!
Malzemeler
200 g somon füme
1 adet pizza hamuru
100 g pesto
3 adet domates
1 yemek kaşığı taze kekik
100 g taze mozzarella
Tuz ve biber
Hazırlanışı
Fırını önceden 225 derecede ısıtın. Somon fümeyi şeritler halinde kesin. Pizza hamurunu yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Domatesleri dilimleyin ve kekiği ince ince kıyın. Pizzanın üzerine pestoyu düzgün bir tabaka halinde sürün, üzerine domates dilimlerini dizip kekik, tuz ve biber serpin.
Mozzarella peynirini ince ince dilimleyin ve pizzanın üzerine yerleştirin. Pizzayı 15 dakika kadar fırının orta bölümünde, hamuru tamamen pişene ve peynir erimeye başlayana kadar pişirin.
Somon füme dilimlerini pizzanın üzerine dizip servis edin.
İpucu: Pizza hamurunu servis boyutlarında bölerseniz fırında yaklaşık on dakika pişmesi yeterli olacaktır.
Pesto, Mozzarella ve Somon Fümeli Pizza
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 25, 2023
Rating:
Hiç yorum yok