Yemen Usulü Kakuleli Pilav
Malzemeler:
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağı
Yarım çay kaşığı kakule
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1,5 su bardağı haşlanmış basmati pirinci
Kaya tuzu
Karabiber
Yapılışı:
Kuş üzümlerini temizleyip 10 dakika sıcak suda bekletin ve süzün.
Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Kakule ve kuş üzümünü ekleyip kısık ateşte kavurun.
Haşlanmış basmati pirincini ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yemen Usulü Kakuleli Pilav
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 02, 2023
Rating:

Hiç yorum yok