Yemen Usulü Kakuleli Pilav


Malzemeler:
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağı
Yarım çay kaşığı kakule
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1,5 su bardağı haşlanmış basmati pirinci
Kaya tuzu
Karabiber



Yapılışı:
Kuş üzümlerini temizleyip 10 dakika sıcak suda bekletin ve süzün.

Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.


Kakule ve kuş üzümünü ekleyip kısık ateşte kavurun.

Haşlanmış basmati pirincini ekleyip kavurmaya devam edin.

Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
Yemen Usulü Kakuleli Pilav Yemen Usulü Kakuleli Pilav Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 02, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok