Sığır Vindaloo



Malzemeler:  
1 kg kuşbaşı dana eti 
1 tane soğan  
200 gr domates püresi
150 gr yoğurt
3 diş sarımsak 
2-3 tane zencefil 
20 gr acı biber
50 ml sıvı yağı 
Kaya tuzu



Ezme için; 
50 gr kırmızı pul biber 
20 gr kişniş tohumu 
20 gr kimyon
30 gr karanfil
1 diş sarımsak 
30 gr hindistan cevizi
25 gr sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke



Yapılışı:
Öncelik olarak ezme sosunu hazırlayalım.

Sos tavasına sıvı yağını koyun, içine pul biberini, kişniş tohumunu, bir diş sarımsağı kıyın, kimyon, hindistan cevizi, karanfil ve yarım çay bardağı sirkeyi de katıp güzelce karıştırın. 

On dakika kadar pişirin. Bir miktar da su ekleyin. Yaptıktan sonra süzün ki taneli kalmasın.

Başka bir tavayı ocağa alın yağını katın ocağın altını kısık açın yağı kızdırın.

Bu esnada da kuru soğanı soyup dörde bölün ve ince ince kıyın kızgın yağa atın sararana kadar kavurun. 



Soğan kavrulunca kuşbaşı etini içine katıp on beş dakika kadar pişirin. 

Daha sonra içine acı biberi, zencefili ve sarımsağı bir kaç parçaya kesip içine atın. 

Domates püresini içine katın ve güzelce karıştırın. 

Daha sonra içine yapmış olduğunuz ezmeyi koyun ve karıştırın.

Yoğurt ve tuzunu da kattıktan sonra iyice bir karıştırın.

Et suyunu salıp pişene dek orta ateşte pişmeye bırakın. 

Piştikten sonra taze kişniş ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Sığır Vindaloo Sığır Vindaloo Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 01, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok