Sığır Vindaloo
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
1 tane soğan
200 gr domates püresi
150 gr yoğurt
3 diş sarımsak
2-3 tane zencefil
20 gr acı biber
50 ml sıvı yağı
Kaya tuzu
Ezme için;
50 gr kırmızı pul biber
20 gr kişniş tohumu
20 gr kimyon
30 gr karanfil
1 diş sarımsak
30 gr hindistan cevizi
25 gr sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke
Yapılışı:
Öncelik olarak ezme sosunu hazırlayalım.
Sos tavasına sıvı yağını koyun, içine pul biberini, kişniş tohumunu, bir diş sarımsağı kıyın, kimyon, hindistan cevizi, karanfil ve yarım çay bardağı sirkeyi de katıp güzelce karıştırın.
On dakika kadar pişirin. Bir miktar da su ekleyin. Yaptıktan sonra süzün ki taneli kalmasın.
Başka bir tavayı ocağa alın yağını katın ocağın altını kısık açın yağı kızdırın.
Bu esnada da kuru soğanı soyup dörde bölün ve ince ince kıyın kızgın yağa atın sararana kadar kavurun.
Soğan kavrulunca kuşbaşı etini içine katıp on beş dakika kadar pişirin.
Daha sonra içine acı biberi, zencefili ve sarımsağı bir kaç parçaya kesip içine atın.
Domates püresini içine katın ve güzelce karıştırın.
Daha sonra içine yapmış olduğunuz ezmeyi koyun ve karıştırın.
Yoğurt ve tuzunu da kattıktan sonra iyice bir karıştırın.
Et suyunu salıp pişene dek orta ateşte pişmeye bırakın.
Piştikten sonra taze kişniş ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sığır Vindaloo
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 01, 2023
Rating:

Hiç yorum yok