Kuru Üzümlü Simit


Malzemeler:
8 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
40 gr. yaş maya
1 çay kaşığı kaya tuzu
80 gr. margarin
1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta

İç Malzemesi:
2 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın



Yapılışı:
Sütü bir kapta kaynatıp margarin, şeker ve tuzu ekleyin.

Mayayı geniş bir kapta ılık suyla ezip eritin ve 3-4 kaşık un ekleyip karıştırın. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar bekletin. 

Şekerli sütlü karışımı mayalı karışıma ekleyip yumurtaları kırıp unu ekleyin ve iyice yoğurun.

Hamurun üzerini örtüp iki misli kabarana kadar ılık bir yerde bekletin.

Hamuru bir kez daha yoğurup yarım parmak kalınlığında açın.

Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş margarin sürüp pudra şeker, kuru üzüm ve tarçını serpin.

Hamuru rulo şeklinde sarın. İki ucunu simit şeklinde birleştirip hamuru yağlanmış tepsiye alın.



Bir mutfak makası veya bıçak kullanarak hamura 2 parmak aralıklarla kesikler atın.

Üzerini örtüp ılık ortamda 20 dakika daha bekletip mayalandırın.

Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında pemblenşene kadar pişirin. 

Kesik bölümlerinden dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.<

Kuru Üzümlü Simit Kuru Üzümlü Simit Reviewed by gastronotunmutfagi on Mart 24, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok