Bademli Tatlı Çörek
Malzemeler:
4 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz maya
1 çay bardağı ılık süt
250 gr. margarin
1 su bardağı ince çekilmiş badem
Tarçın
Yapılışı:
Unu derin bir kaba alıp toz mayayı ekleyin ve harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtaları, sütü, tuzu, toz şekeri, bademi ve oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip yoğurun.
Kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur hazırlayın.
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp kabarması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
Hamuru unlanmış zemine alıp bir kez daha yoğurun ve merdane ile 20 cm çapında yuvarlak açın.
Hamurun ortası bütün kalacak şekilde sağından ve solundan 2'şer cm eninde saçak şeklinde kesikler atın.
Kesik parçaları bir sağdan bir soldan alarak ortada saç örgü şeklinde birleştirip uçlarını üst üste kapatarak çöreği şekillendirin.
Çöreği yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Ilıyınca üzerine tarçın serpip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Bademli Tatlı Çörek
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 29, 2024
Rating:
Hiç yorum yok