Havuç Kremalı Soğan Dolması
Malzemeler:
8 adet beyaz soğan
3 adet havuç
1 çay bardağı süt kreması
4-5 dal maydanoz
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Kaya tuzu
Karabiber
Yapılışı:
Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde kesin.
Tuzlu, kaynar suda diri kalacak şekilde haşlayıp içlerini dikkatlice çıkarın.
Havuçları temizleyip rendeleyin.
Zeytinyağını tavada ısıtıp havucu soteleyin.
Soğan içi, süt kreması, tuz ve karabiber ekleyip robottan geçin.
Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyıp havuç kremasına ekleyip karıştırın.
Malzemeyi soğanların içlerine doldurup yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirip ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Havuç Kremalı Soğan Dolması
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 10, 2023
Rating:

Hiç yorum yok