Elmalı Bohçalar
Malzemeler:
3 su bardağı un
200 gr. margarin
1 kahve fincanı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
İçi için;
5 adet elma
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
1 kahve fincanı pudra şekeri
Yapılışı:
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp bir kaba alın. Şeker ve yoğurt ekleyip mikserle çırpın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamura top şekli verip üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
İç malzeme için, elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın.
Şekeri ekleyip kısık ateste elmaları pişirin.
Fındık, kuru üzüm, ceviz ve tarçın ekleyip karışımı harmanlayın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Ortalarına elmalı harcı paylaştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından alıp hemen pudra şekeri serpiştirin.
Ilık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Elmalı Bohçalar
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mart 08, 2024
Rating:
Hiç yorum yok