Ekşili Çorba
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım kg dövme buğday
15 diş sarımsak
6-7 yaprak beyaz lahana
Yarım bardak sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 adet limon
Yapılışı:
Nohut bir gece önceden ıslatılarak haşlanır. Geniş bir tencere haşlanan dövmenin içine nohut eklenir.
Çok fazla sulu olmaması gerekmektedir. Yeteri kadar piştikten sonra ince doğranmış lahana eklenerek karıştırılır ve kısık ateşe alınır.
Sarımsaklar soyularak ezilir ve tavada yağ ve salça ile kavrulur.
Sıcak halde iken çorbanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
Hafif ateşte kaynamaya devam edilen çorbaya limonlar sıkılır ve sıcak servis yapılır.
Not: Bu çorba kış aylarında lahana veya ıspanak ile yaz aylarında ise patlıcan, taze fasulye, biber, kabak gibi yaz sebzeleri ile aynı şekilde yapılmaktadır.
Ekşili Çorba
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mart 02, 2023
Rating:
Hiç yorum yok