Bayramın Muhteşem 5’lisi!
Diş Hekimi Pertev Kökdemir Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi için uyarıyor: “Dişlerinizi ihmal etmeyin, bu beşliyi bayram ziyaretlerinizde yanınızdan ayırmayın!”
İşte Diş Hekimi Pertev Kökdemir’in yanınızdan ayırmayın dediği o 5 madde:
Su:
Yemek yedikten sonra ağzınızı 30 saniye süreyle su ile çalkalamak ağızdaki asidik ortamın nötr hale gelmesine yardımcı olacaktır. Bu sayede çürük oluşumu da en azından diş fırçalayana kadar geciktirilmiş olur.
Şekersiz sakız:
Et yedikten sonra ağızda oluşan asidik ortamı nötrlemek için 15 dakika boyunca şekersiz sakız çiğnemek; dişlerin arasındaki gıdaların daha kolay temizlenmesini sağlar.
Diş ipi: Dişlerinizin arasına et, tatlı vb. yiyecek artığı sıkıştıysa; vakit kaybetmeden, hemen çıkartmanız hem diş, hem diş eti sağlığınız için önemlidir. Bunun için de kürdan kullanmak yerine yanınızda diş ipi bulundurun.
Diş ipi: Dişlerinizin arasına et, tatlı vb. yiyecek artığı sıkıştıysa; vakit kaybetmeden, hemen çıkartmanız hem diş, hem diş eti sağlığınız için önemlidir. Bunun için de kürdan kullanmak yerine yanınızda diş ipi bulundurun.
Diş fırçası ve macun:
Seyahat tipi diş fırçası ve macununuzu yanınızda bulundurmanız, yemekten sonra 2 dakikada dişlerinizi tertemiz yapmanızı sağlar. Böylelikle ağzınızı ferahlatabilir ve çürümeye karşı koruyabilirsiniz.
Seyahat tipi ağız gargarası:
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Bayram ziyaretleri boyunca yanınızda seyahat tipi ağız gargarası bulunursa; yemek ve/veya et yedikten sonra ağızdaki asidik ortamı baskılayıp bakteri sayısını azaltmak için kullanabilirsiniz” diyor.
Bayramın Muhteşem 5’lisi!
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 17, 2018
Rating:
Hiç yorum yok