Kuru Meyveli Dilim Çörek
Malzemeler:
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı krema
50 gr tereyağı
5 yemek kaşığı doğranmış kuru meyve
Yapılışı:
Un, toz şeker, kuru meyve parçaları ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak karıştırın.
Buzdolabından çıkarttığınız tereyağını küçük küçük doğrayın. Krema ile birlikte yoğurma kabına ilave edin.
Hamuru elinizle yoğurarak toparlayın.
Fırın tepsisine yağı kağıt serin ve toparladığınız hamuru tepside merdane yardımıyla 1,5-2 cm kalınlığında daire şeklinde açın.
Bıçak yardımıyla 8 parçaya bölün.
190 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15-17 dakika pişirin.
Pişen çörekler tamamen soğuduğunda kağıttan ayırın ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Kuru Meyveli Dilim Çörek
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 20, 2024
Rating:
Hiç yorum yok