Kuru Meyveli Dilim Çörek

Malzemeler: 
2 su bardağı un 
Yarım paket kabartma tozu 
2 yemek kaşığı toz şeker 
1 çay bardağı krema 
50 gr tereyağı 
5 yemek kaşığı doğranmış kuru meyve 


Yapılışı: 
Un, toz şeker, kuru meyve parçaları ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak karıştırın. 

Buzdolabından çıkarttığınız tereyağını küçük küçük doğrayın. Krema ile birlikte yoğurma kabına ilave edin. 
Hamuru elinizle yoğurarak toparlayın. 

Fırın tepsisine yağı kağıt serin ve toparladığınız hamuru tepside merdane yardımıyla 1,5-2 cm kalınlığında daire şeklinde açın. 

Bıçak yardımıyla 8 parçaya bölün. 

190 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15-17 dakika pişirin. 

Pişen çörekler tamamen soğuduğunda kağıttan ayırın ve servis yapın. 

Afiyet olsun.

Kuru Meyveli Dilim Çörek Kuru Meyveli Dilim Çörek Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 20, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok