İzmir Köfte
400 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 adet yumurta
5 dal maydanoz
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy domates
2 adet sivribiber
Kızartma için:
Sıvıyağ
Sosu için:
1 yemek kaşığı soğan rendesi
2 diş sarımsak sarımsak rendesi
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı sıcak su
Kaya tuzu
Karabiber
Yapılışı:
1 orta boy soğanı rendeleyip maydanozları ince ince kıyın.
Yoğurma kasesine kıymayı ve yumurtayı alın, üzerine soğanı ve maydanozu ilave edin.
Karabiber, kimyon ve tuzu ekleyerek yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymadan parçalara kopartarak elinizde yuvarlayın ve parmak şekli verin.
Fırın tepsisine aldığınız köfteleri 160 derece 20 dakika pişirin.
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın ve kızartın.
Biberlerin saplarını kesin ve 2 parçaya bölerek patateslerle birlikte havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
Küçük bir sos tenceresine yağı, soğan, sarımsak ve salçayı ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Suyu ilave ederek 2 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
Tuz ve biber ile lezzetlendirerek ocaktan alın.
Pişen köfteleri fırından alın, üzerine kızarttığınız patates, biber ve 4-5 parçaya böldüğünüz domatesleri dizin.
Sosun tamamını ilave ederek 150 derecede 10 dakika pişirerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
İzmir Köfte
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 26, 2023
Rating:
Hiç yorum yok