Yumurta Dolması
Malzemeler:
6 adet yumurta
10-15 dal maydanoz
2 adet bayat ekmek dilimi
Kaya tuzu
Karabiber
Panesi için;
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Yapılışı:
6 adet yumurtayı katı haşlayıp soğuk sudan geçirin ve soyun.
Soyduğunuz yumurtaları bıçak yardımıyla boyuna ortadan iki parçaya bölün.
Yumurtanın sarılarını bir kaseye alın. İçine ufaladığınız 2 dilim ekmek içini, kıydığınız maydanozu ve baharatları ilave ederek yoğurun.
Hazırladığınız karışımı içini boşalttığınız yumurta aklarına eşit olarak doldurun.
Ayırdığınız yumurtayı bir kaseye alın içine 1 tatlı kaşığı un ilave ederek çırpın.
Yumurta dolmalarını tek tek unlu çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızdırdığınız yağda önce doldurduğunuz iç yüzü sonra diğer yüzünü kızartın.
Bir tabağa havlu kağıt serin, üzerine kızarttığınız dolmaları alın.
Yağını çektirdiğiniz dolmaları servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yumurta Dolması
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 12, 2024
Rating:
Hiç yorum yok