Puding Dolgulu Ekler

Malzemeler: 

Yarım su bardağı su 
Yarım su bardağı süt 
100 gr tereyağı 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 su bardağı un 
4 adet yumurta 

Kreması için: 
1 paket Pakmaya Vanilyalı Tarçınlı Puding+ 1 su bardağı süt 
1 su bardağı süt 
1 paket toz krem şanti 



Üstü için:
Yarım paket Çikolata Sosu 
File fıstık ya da badem 

Yapılışı: 

Orta boy çelik bir tencereye suyu koyun. Tereyağını ve toz şekeri de ilave ederek en kısık ateşte yağın erimesi ve suyun kaynaması için bekleyin. 

Su ve süt kaynayıp yağ eridiğinde unu tencereye ekleyin ve spatula yardımıyla hamuru karıştırmaya başlayın. 

Hamur toparlanınca spatula ile ezip yayarak 2 dakika daha karıştırmaya devam edin. 



Tencereden kurtulan ve iyice toparlalanan hamuru ocaktan alın. 1 dakika daha bu şekilde ilk sıcaklığını atması için karıştırın. 

İlk sıcağını atan hamura 1 yumurtayı ekleyin ve mikserle karıştırın. Yumurta karışınca 2. yumurtayı ekleyip diğer 2 yumurta için de aynı işlemi uygulayın. 

Yumuşak ama yayılmayan bir hamur elde ettiğinizde hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve 2 cm aralıklarla istediğiniz uzunlukta sıkın. 

220 derece önceden ısıtılmış fırında 8 dakika kadar pişirin. Fırının ısısını 180 dereceye düşürerek 10 dakika daha pişirin. 

Pişme süresinin sonunda fırını kapatın ve kapağını aralayın, ekleri içinden çıkartmadan 10 dakika dinlendirin. 

Ekler dinlenirken pudingi 1 su bardağı süt ile pişirin ve ocaktan alıp soğutun. 



Soğuyan pudinge toz krem şantiyi ve sütü ilave ederek krema kıvamı alıncaya kadar çırpın. 

Kremayı iyice soğuması krema sıkma torbasına aldıktan sonra buzdolabına kaldırın. 

Ekleri bir yanından enine kesin ve kapak gibi açın. İçine soğuttuğunuz kremayı sıkın. 

Yarım ölçü pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz çikolatalı sostan dökerek servis yapın.

Afiyet olsun.


Puding Dolgulu Ekler Puding Dolgulu Ekler Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 06, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok