Profiterol
Malzemeler:
Hamuru için;
1.5 su bardağı su
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çimdik tuz
Krema için;
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
Çikolata sosu için;
2 paket bitter çikolata (80 gram)
1 kutu krema (200 ml)
Yapılışı:
Bir tencerenin içine tereyağını ve suyu koyup kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi kenara alıp üzerine 1 su bardağı un döküp hızlıca karıştırın.
Tekrar ocağa koyup kısık ateşte 3-4 dk kadar karıştırarak pişirin.
Daha sonra serin bir yere alıp ılımasını sağlayın.
Ardından mikser yardımıyla yumurtaları teker teker hamura ilave edip karıştırın.
Her eklediğiniz yumurtayı hamura iyice yedirmeden diğer yumurtayı eklememeye özen gösterin.
Bir tepsiye yağlı kağıt serin sıkma torbasının içine hamuru koyun.
Yıldız şeklindeki uç ile şekil vererek topları tepsiye sıkın. (30-35 adet).
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dk kadar pişirin. Pişen toplarınızı fırından hemen çıkarmayın.
Sönen fırının ısısında 3-4 dk daha kalsın.
Kremanın yapılışı:
2 adet yumurtanın sarılarını beyazlarından ayırın.
Bir tencereye sütü, unu, nişastayı, toz şekeri ve 2 adet yumurta sarısını koyup iyice karıştırın. (mikserden yardım alabilirsiniz).
Ocağın altını açıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilini ekleyip tekrar karıştırın.
Serin bir kenara alıp ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın.
2 adet yumurtanın beyazını kar haline gelinceye kadar çırpın.
Soğuyan kremanızın içine ekleyip iyice karıştırın.
Servis:
Krema sıkma aparatının içine kremayı koyup sivri ucunun yardımıyla toplarınızı kenarından delerek içini doldurun.
Çok doldurup toplarınızı patlatmamaya özen gösterin.
Afiyet olsun.
Profiterol
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 29, 2024
Rating:
Hiç yorum yok