Avcı Böreği
Malzemeler:
İçi için;
Yarım kilo kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Kaya tuzu
Krepler için:
1 adet yumurta
Yarım kilo süt
1,5- 2 su bardağı kadar un
Kaya tuzu
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Galeta unu
1 adet yumurta
Yapılışı:
İnce ince kıydığınız soğanı çok az sıvı yağda kavurun.
Kıymayı ekleyin, tuzu ve biberini ayarlayarak pişirin.
Kıyma içi soğurken krepleri hazırlayın. Bunun için, yumurtayı çırpın. Sütü, unu ve tuzunu ilave ederek hamuru boza kıvamında hazırlayın.
Çok az yağladığınız teflon tavada kreplerinizi pişirin.
Kreplerin kenarına soğuyan kıymalı harçtan 1-2 yemek kaşığı kadar koyup kalın sigara böreği şeklinde sarın.
Tüm krepleri aynı şekilde hazırlayın.
Böreklerinizi önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda her tarafı altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
Kızaran böreklerinizi fazla yağını alması için havlu kağıt serili tabağa alın.
Afiyet olsun.
Avcı Böreği
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 08, 2023
Rating:

Hiç yorum yok