Sebzeli Erişte
Malzemeler:
Yarım paket noodle (çin eriştesi) veya spagetti
1 kase ince doğranmış beyaz lahana
250 gram arpacık soğan
2 adet havuç
2 adet kabak
3-4 dal taze soğan
2 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2-3 çorba kaşığı soya sosu
100 gram kaşar peyniri
Kaya tuzu
Yapılışı:
Tencereye kaynar suyu alarak 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ ve çin eriştesini ekleyin.
7-8 dakika kadar kaynatarak eriştelerin yumuşayana kadar haşlanmasını sağlayın.
Bu arada bir tavaya arpacık soğanları, ince doğranmış lahanayı, ince uzun (jülyen) doğranmış kabakları ve havucu alın.
Harlı ateşte ve karıştırarak sebzeler hafifçe diriliğini kaybedene dek kavurun.
Sonra soğanları arzuya göre küçük doğranmış zencefili, sarımsakları ilave edip birkaç kez çevirin.
Soya sosunu şekeri tuzu ilave edip birkaç dakika daha karıştırın.
Üzerine kaşar rendesi ilave edip servis yapın.
Afiyet olsun.
Sebzeli Erişte
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Haziran 15, 2024
Rating:
Hiç yorum yok