Kubbe Pasta
Malzemeler:
Hamuru İçin;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
İç harcı için;
Ahududu marmeladı
Kreması İçin;
1 kilo süt
1,5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 kutu labne
1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin;
Frenk üzümü
Yapılışı:
Kek karıştırma kabına 3 adet yumurta kırın.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip çırpın.
Daha sonra üzerine 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip karıştırın.
Fırın kabına yağlı kağıt serin. Üzerine kek karışımını dökün.
Yağlı kağıtın üzerine kek karışımı güzelce yayın.
Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 9 dakika kadar pişirin.
Pastanın kreması için tencereye 1 litre sütü alın. Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker, 4 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı nişasta ilave edin.
Üzerine 1 adet yumurta sarısı ilave edin ve sürekli karıştırarak kremayı pişirin.
Krema soğuduktan sonra kremaya 1 paket vanilya ve 1 paket labne peynirini ilave edin karıştırın.
Pastanın keki fırından çıktıktan sonra üzerine ahududu marmeladı sürün.
Daha sonra keki sarıp rulo yapın ve fırın tepsisinden ayırın.
Keki derin dondurucuya kaldırın. Kekin sertleşmesini sağlayın.
Keki derin dondurucudan çıkarttıktan sonra dilim olarak kesin.
Yuvarlak derin kabın içine streç film ile kapatın.
Kabın içine dilimlenmiş olan keki dizin.
Kremanın içine frenk üzümünün yarısını boşlatın ve karıştırın.
Kabın içindeki keklerin içine keramayı boşaltın.
Kremanın üzerine kalan frenk üzümlerini ilave edip kek parçaları ile kapatın.
Streç film ile kapatın.
Kubbe pastayı 1 gün buzdolabında bekletin ve daha sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Kubbe Pasta
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 06, 2023
Rating:

Hiç yorum yok