Kağıt Kebabı

Malzemeler: 

500 gram kuşbaşı kuzu eti 
3 adet patlıcan 
3 adet patates 
3 adet kabak 
2 adet havuç 
1 su bardağı bezelye 
3 adet domates 
2 adet kuru soğan 
3-4 diş sarımsak 
5-6 adet yeşil biber 
2 kaşık tereyağ veya zeytinyağ 
Kaya tuzu



Yapılışı: 

Bezelyeleri kaynayan 1,5 su bardağı tuzlu suda haşlayıp, tencereye tereyağ veya zeytinyağ koyduktan sonra yağ kızınca kuzu etlerini ekleyip kavurun. 

Yemeklik doğranan soğanları ve sarımsakları kuzu etlerinin üzerine koyun.

İyice kavrulunca kabuklarını soyduğunuz domatesleri ilave edin. 

Domatesler suyunu çekince tuzu, biberi ekleyip ateşten alın. 

Patlıcanları alacalı soyun, kuşbaşı doğrayıp tuzladıktan sonra 15-20 dakika bekleyip yıkayın. 

Patates, kabak ve havuçları soyup kuşbaşı doğrayın. 



Yeşil biberleri de iri olarak doğrayıp hepsini sıvı yağda kızartın. 

Yağlı kağıtı 2 parçaya bölün ve borcama artı şeklinde yerleştirip içine kızarttığınız sebzeleri yerleştirin. 

Haşladığınız bezelyeleri koyup üzerine kuzu etlerini yerleştirin ve en son haşladığınız bezelyenin suyundan 1 su bardağı ilave edin. 

Yağlı kağıtı iki taraflı kapatı



Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. 

Sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun.


Kağıt Kebabı Kağıt Kebabı Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 06, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok