Fırında Kıymalı Makarna
Malzemeler:
1 paket kelebek makarna
250 gram az yağlı kıyma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Kaya tuzu
Yapılışı:
Kelebek makarnaları tuzlu sıcak suda 13 dakika kadar haşlayın.
Sıcak suya birkaç damla zeytinyağı ekleyin ki, makarnalar yapışmasın.
Makarnaları piştikten sonra süzün.
Bir tavada tere yağını eritip, zeytin yağını ekleyip sütü ve yumurtayı da ekleyin.
Son olarak kavrulmuş kıymayı katın ve hepsini iyice karıştırın.
Makarnayı derin bir kaba alın ve hazırladığınız karışımdan bir miktar ayırarak kalanını makarnanın her tarafına yayın.
Makarnaları yayvan bir borcama boşaltın ve üzerine ayırdığınız karışımdan sürün.
En üste kaşar peyniri rendesini ilave edip ılık fırına sürün ve üstü kızarıncaya kadar 180 derecede pişirin.
Afiyet olsun.
Fırında Kıymalı Makarna
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 16, 2024
Rating:
Hiç yorum yok