Fırında Kıymalı Makarna

Malzemeler: 
1 paket kelebek makarna 
250 gram az yağlı kıyma 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar 
2 çorba kaşığı tereyağı 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
1 çay bardağı süt 
1 adet yumurta 
Kaya tuzu 



Yapılışı: 

Kelebek makarnaları tuzlu sıcak suda 13 dakika kadar haşlayın. 

Sıcak suya birkaç damla zeytinyağı ekleyin ki, makarnalar yapışmasın. 

Makarnaları piştikten sonra süzün. 

Bir tavada tere yağını eritip, zeytin yağını ekleyip sütü ve yumurtayı da ekleyin. 

Son olarak kavrulmuş kıymayı katın ve hepsini iyice karıştırın. 

Makarnayı derin bir kaba alın ve hazırladığınız karışımdan bir miktar ayırarak kalanını makarnanın her tarafına yayın. 



Makarnaları yayvan bir borcama boşaltın ve üzerine ayırdığınız karışımdan sürün. 

En üste kaşar peyniri rendesini ilave edip ılık fırına sürün ve üstü kızarıncaya kadar 180 derecede pişirin. 

Afiyet olsun.


Fırında Kıymalı Makarna Fırında Kıymalı Makarna Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 16, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok