Zebra Kek
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun.
Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
Yaklaşık 22-23 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığı dökün. (Yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı).
Bu işlemi yaparken ara vermeyin.
Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin.
Afiyet olsun.
Zebra Kek
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 27, 2023
Rating:
Hiç yorum yok