Spagetti Bolonez
Malzemeler:
500 gram 1 no’lu spagetti
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
4 diş dövülmüş sarmısak
2 adet havuç (küçük küp doğranmış)
Yarım kereviz (küçük küp doğranmış)
500 gram dana kıyma
3 bardak etsuyu (tablet olabilir)
1 kutu küp domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 bardak kırmızı şarap
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kekik
Taze rende kaşar veya parmesan peyniri
Yapılışı:
Kızdırılmış yağda soğan, sarımsak, havuç ve kerevizi birlikte 5 dakika kadar kavurun.
Kıymayı katıp 5 dakika da kuvvetli ateşte kıyma ile birlikte kavurmaya devam ederken dibinin tutmaması için devamlı karıştırıp tuz ve karabiber koyun.
Kıyma yeterince kavrulduktan sonra et suyu, domates salçası, küp domatesler, şeker, kekik ve şarap katarak, 10 dakika daha kavurun.
Sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
Spagettiyi tuzlu ve yarım kaşık sıvı yağlı suda 13 dakika haşlayın.
Süzerek üzerinden 1 bardak soğuk su geçirip, içinde 1 kaşık zeytinyağı bulunan yayvan bir servis tabağına alarak karıştırın.
Üzerine bolonez sosu yayıp, peynir rendesi koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Spagetti Bolonez
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 31, 2022
Rating:
Hiç yorum yok