Sebzeli Fava

Malzemeler: 

2 su bardağı kuru bakla 
6 adet kesme şeker 
1 adet kuru soğan 
1 demet dereotu 
3 adet havuç 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı kaya tuzu



Yapılışı:

Kuru baklaları ılık suda 1 saat bekletin. 

Havuçları soyup kibrit çöpü şeklinde doğradıktan sonra kaynayan suda 5 dakika haşlayıp soğuk suda bekletin. 

Baklaları yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye koyup üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edin. 

Kesme şeker, bir bütün kuru soğan, tuz ve zeytinyağının yarısını koyup kısık ateşte arada bir karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. 

İçinden soğanı çıkarıp malzemeleri mikserden geçirdikten sonra soğuk suyla ıslattığınız cam kasenin dibine havuçların yarısını döşeyin. 

Favanın da yarısını havuçların üstüne döküp tekrar sıra sıra havuç dizin. 

Kalan favanın içine ince kıyılmış dereotu ekleyip havuçların üzerine dökün. 

Fava kasesini buzdolabında bekletip iyice donmasını bekleyin.

En az 4 saat sonra cam kaseyi sallayarak tabağa ters yüz edip üstüne kalan zeytinyağını döküp servis yapın. 

Afiyet olsun.


Sebzeli Fava Sebzeli Fava Reviewed by gastronotunmutfagi on Mart 01, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok