Ren Çorbası


Malzemeler: 

1 adet küçük kereviz 
1 küçük ince dilimlenmiş soğan 
10 su bardağı et suyu 
2 dal pırasanın beyazı 
Yarım bardak zar gibi doğranmış tavuk eti 
1 tatlı kaşığı kaya tuzu 
1 çorba kaşığı yağ 
2 kahve fincanı un 
1 bardak süt 


Yapılışı: 
Bir tencereye yağı koyup hafif kızdırarak sebzeyi ilave edip bir dakika kavurun. 

Sonra tuz ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. 

Başka bir kapta sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan tavuk suyunun içine karıştırarak ekleyin. 

Ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip, süzün. 

Tavuk etlerini de ilave edin. 

Afiyet olsun.


Ren Çorbası Ren Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Mart 27, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok