Püreli Tepsi Kebabı
Malzemeler:
Köftesi için;
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 avuç maydanoz
1 adet yumurta
2-3 diş sarımsak
1 kase dolusu bayat ekmek içi
Kaya tuzu
Karabiber
Pul biber
Püresi için;
5-6 adet patates
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kaya tuzu
Sosu için;
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Üstü için;
Domates
Yeşil biber
Yapılışı:
Patatesleri haşlanmak üzere ocağa alın.
Köfteyi yoğurmak için soğanları dilimleyip yumurta, sarımsak ve maydanozla beraber rondodan geçirin. Geniş bir kapta tüm malzemeleri kıyma ile yoğurarak vaktiniz varsa biraz dinlendirin.
Daha sonra fırın kabına köfte harcını elinizle yayın.
Bir kasede salçayı 2 su bardağı kadar sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin.
Tepsiyi fırına sürerek 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz.
Haşlanmış patatesleri soyarak ufak ufak doğrayın.
Tereyağı ve tuz ilave edilerek ezici yardımı ile ezip yavaş yavaş süt ekleyin.
Patatesleri önceden haşlandığı için soğumuştu, bu sebeple bu işlem tencere ocakta kısık ateşteyken yapıldı. Daha krema gibi bir püre için blender kullanabilirsiniz.
Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın.
Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürün.
Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Püreli Tepsi Kebabı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 04, 2022
Rating:
Hiç yorum yok