Karnıyarık Böreği


Malzemeler: 
2 adet yufka 
250 gr beyaz peynir 
1 adet yeşil biber 
1 adet domates 

Sosu için; 
1 küçük kase yoğurt 
1 adet yumurta 
1 çay bardağı sıvıyağ 



Yapılışı: 
Öncelikle yufkanızı tezgaha serin ve 4 parçaya bölün. 2 yufka 8 parça olacak. 

Beyaz peyniri ufalayın isterseniz içine biraz kıyılmış maydanoz katın. 

Sos malzemelerini geniş bir kapta güzelce çırparak tamamen karışmasını sağlayın. 

Üçgen şeklindeki yufkanın 1 parçasını tezgaha serin ve yumurta fırçasıyla hazırladığınız sosu yufkanın size bakan yüzünün tamamına sürün. 



Peynirli yufkanın geniş kısmına peynirli harcı koyun ve sigara böreği gibi sarın. (Sararken çok sıkmayın bol bırakın.) 

Tüm yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra , üzerine kalan yoğurtlu harçtan sürün, hazırladığınız tüm böreklere bıçak yardımıyla boyuna derin bir çizik atın. 

Biber ve domatesi ince dilimleyerek böreklerin üzerine birer tane serpiştirin. 



180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri tamamen kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 

Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Karnıyarık Böreği Karnıyarık Böreği Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 31, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok