Fincan Böreği


Malzemeler: 
3 adet yufka 
200 gr. dana kıyma veya beyaz peynir
8-10 dal maydanoz 
1 yemek kaşığı margarin 
1 adet yumurta 
Çörekotu veya susam 



Yapılışı : 
Peynirli harcı hazırlamak için beyaz peyniri derin bir kaba alın ve çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın. 

Margarini, yumurtayı, maydanozu peynirin içine ilave edin ve hepsini karıştırın. 

Yufkadan parçalar kopartarak fincanın içine alın ve fincanın kenarlarından yufkanın uçlarını sarkıtın. 

İçine hazırladığınız peynirli harçtan (kıyma da olabilir) koyun, ama fazla iç koyarak yufkanın yırtılmamasına özen gösterin. 

Dikkatlice yapışmasına yetecek kadar sıvı yağ ile yağladığınız yufkanın kenarlarını kapatın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 

Ters çevirdiğiniz böreklerin üzerine çırptığınız yumurtayı sürün ve susamı serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun.<

Fincan Böreği Fincan Böreği Reviewed by gastronotunmutfagi on Mart 22, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok