Bahçıvan Çorbası
Malzemeler:
125 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı et suyu
Kaya tuzu
1-2 yaprak lahana
1 adet pırasa
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 çorba kaşığı erişte
1 çorba kaşığı bulgur
Karabiber
Yapılışı:
Çorba için ilk olarak kuşbaşı doğranmış eti tencereye alın.
Üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ve salçayı ekleyerek
soteleyin.
Diğer taraftan kerevizi soyarak suda bekletin.
Havuçları küp küp doğrayarak ekleyin.
Lahanayı da doğrayarak ilave edilin.
Pırasaların da yeşil kısmını doğrayarak ilave edin.
Kerevizler de doğranarak en son olarak ilave edin.
Pişmesine yakın erişte ve bulgur ekleyin.
Üzerinde doğranmış maydanozla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Bahçıvan Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 23, 2022
Rating:
Hiç yorum yok