Badem Çorbası
Malzemeler:
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı süt
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı dövülmüş toz badem
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Kaya tuzu
Süslemek için;
Badem
Yapılışı:
Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.
Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.
Toz bademi ilave edin.
Bir kaç kez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
2 su bardağı sütü ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırptıktan sonra çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.
Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
Tencereyi ocaktan alın.
Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı toz biberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
Bademle süsleyip, servis yapın.
Afiyet olsun.
Badem Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 27, 2022
Rating:
Hiç yorum yok