Badem Çorbası


Malzemeler: 

2 çorba kaşığı tereyağı 
3 çorba kaşığı un 
2 çorba kaşığı süt 
2 su bardağı et suyu 
1 su bardağı dövülmüş toz badem 
1 adet yumurta sarısı 
1 adet limon suyu 
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Kaya tuzu 

Süslemek için;
Badem 



Yapılışı: 

Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın. 

Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun. 

Toz bademi ilave edin. Bir kaç kez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin. 

Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. 

2 su bardağı sütü ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. 

Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırptıktan sonra çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.

Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyip 1-2 taşım kaynatın. 

Tencereyi ocaktan alın. 



Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı toz biberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.

Bademle süsleyip, servis yapın. 

Afiyet olsun.


Badem Çorbası Badem Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 27, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok