Ankara Tava
Malzemeler:
1 kuzu kol
500 gr. arpa şehriye
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet biber
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 adet defne yaprağı
Sıvı yağ
Kaya tuzu
Su
Yapılışı:
1 adet kuzu kolu parçalara bölün.
Tencereye sıvı yağı alın ve üzerine parçalanmış olan kuz kolu ilave edin.
Soğanları iri olarak kesip tenceredeki etlerin üzerine ilave edin.
Üzerine tane karabiber sarımsakları ilave edin.
Daha sonra tencereye 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin ve karıştırın.
Etlerin üzerine sıcak su ilave edin ve etleri pişirmeye devam edin.
Başka bir tencereye sıvıyağı alıp üzerine 500 gr. arpa şehriye ilave edin ve arpa şehriyeyi kavurun.
Geniş bir fırın tepsisine kavrulan arpa şehriyeyi ilave edin.
Fırın tepsisine kavrulan şehriyeyi güzelce yayın.
Arpa şehriyenin üzerine kuzu kolları ilave edin.
Üzerine iri kesilmiş domatesleri ve biberleri ilave edip önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Ankara Tava
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 16, 2022
Rating:
Hiç yorum yok