Islama Köfte
Malzemeler:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
3 dilim ekmek
Kaya tuzu
Karabiber
Islatmak için;
Kemik suyu
Tereyağı
Toz kırmızı biber
Kaya tuzu
Garnitürü için;
1 adet ekmek
2 adet domates
10 adet yeşil biber
Yapılışı:
Kıymayı karıştırma kabına alıp içine soğanı rendeleyin.
3 dilim bayat ekmeğin içini de ilave edip tuzunu ve karabiberini atarak iyice yoğurun.
Hazırladığınız harçtan köfteler yuvarlayın ve ekmeği dilimleyin.
Tencereye kemik suyunu tereyağını, kırmızı toz biberini ve tuzunu atıp ekmekleri hazırladığınız sosa batırın.
Ocak üzerindeki ızgarada ekmekleri kızarttıktan sonra ekmekleri servis tabağına alın.
Hazırladığınız köfteleri ocak üstünde az sıvıyağ döktüğünüz ızgara tavada pişirin.
Ekmeklerin üzerine köfteleri dizip domates ve biberleri iri doğrayın.
Köfteyi pişirdiğiniz tavada domatesleri ve biberleri çevirerek soteleyin.
Köftelerin kenarına garnitürleri dizerek servis edin.
Afiyet olsun.
Islama Köfte
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 10, 2022
Rating:
Hiç yorum yok