Islama Köfte


Malzemeler:
400 gr. kıyma 
1 adet soğan 
3 dilim ekmek 
Kaya tuzu
Karabiber 

Islatmak için; 
Kemik suyu 
Tereyağı 
Toz kırmızı biber 
Kaya tuzu 

Garnitürü için; 
1 adet ekmek 
2 adet domates 
10 adet yeşil biber 



Yapılışı: 
Kıymayı karıştırma kabına alıp içine soğanı rendeleyin. 

3 dilim bayat ekmeğin içini de ilave edip tuzunu ve karabiberini atarak iyice yoğurun. 

Hazırladığınız harçtan köfteler yuvarlayın ve ekmeği dilimleyin. 

Tencereye kemik suyunu tereyağını, kırmızı toz biberini ve tuzunu atıp ekmekleri hazırladığınız sosa batırın. 

Ocak üzerindeki ızgarada ekmekleri kızarttıktan sonra ekmekleri servis tabağına  alın. 



Hazırladığınız köfteleri ocak üstünde az sıvıyağ döktüğünüz ızgara tavada pişirin. 

Ekmeklerin üzerine köfteleri dizip domates ve biberleri iri doğrayın. 

Köfteyi pişirdiğiniz tavada domatesleri ve biberleri çevirerek soteleyin. 

Köftelerin kenarına garnitürleri dizerek servis edin.

Afiyet olsun.


Islama Köfte Islama Köfte Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 10, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok