Ebruli Çilek Soslu Tatlı


Malzemeler: 
1 paket kızarmış ekmek 
2 su bardağı toz şeker 
2 su bardağı su 
4 su bardağı süt 
2 çorba kaşığı nişasta 
1 çorba kaşığı un 

Üzeri için; 
1 poşet krem şanti 
1 çay bardağı süt 
500 gram çilek 




Yapılışı: 
1 su bardağı toz şekeri tavaya alın. Karemel rengi alınca 2 su bardağı sıcak su ilave edip kaynatın. 

Servis tepsisine dizdiğiniz kızarmış ekmeklerin üzerine karamelli suyu dökün. Bütün ekmekler sosu hemen çekecektir. 

Diğer tarafta sütün üzerine bir su bardağı toz şekeri, unu ve nişastayı alıp muhallebi gibi pişirip ekmeklerin üzerine dökün. 

Muhallebinin üzerine çileklerin yarısını küp küp doğrayın.

Krema soğuyunca üzerine sütle çırpılmış krem şantiyi dökün. 

En son kalan çilekleri püre yapıp şerit şerit döküp çatalla çekerek şekil verin. 

Buzdolabında bir gece dinlendirip dilim dilim keserek servis yapın. 

Afiyet olsun…


Ebruli Çilek Soslu Tatlı Ebruli Çilek Soslu Tatlı Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 12, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok