Banduma/Islama
Malzemeler:
Yarım hindi veya bir bütün tavuk
7 adet kuru yufka
500 gram dövülmüş ceviz
500 gram tereyağı
2 yemek kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Yarım hindi veya bütün tavuğu tencereye koyun, suyunu da ilave ettikten sonra tuzunu ve pul biberini atıp kısık ateşte yaklaşık 90 dakika süreyle pişirin.
Pişen tavuğun suyunu ayrı bir tencereye alın, tavuğu iyice didikleyip karabiberle harmanlayın.
Tencereye aldığınız tavuk suyuna 250 gram tereyağı ekleyip kaynatın.
Yuvarlak börek tepsisinin içini güzelce yağlayın.
Yufkaları 10 cm uzunluğunda 2 parmak genişliğinde kesin, kestiğiniz her parçayı hazırladığınız tereyağlı ve tavuk sulu tencereye batırarak dürüm yapın.
Yağlı tepsiye ufak dürümler halinde dizmeye devam edin.
250 gram tereyağını iyice kızdırıp tepsiye dizdiğiniz dürümlerin üzerine fırçayla sürün.
Didiklenmiş tavuğu dürümlerin üzerine serpiştirin.
Dövülmüş cevizi ilave ettikten sonra tekrar üzerine dürüm dizip, tekrar fırçayla yağlayın.
Aynı şekilde tavuk ve cevizi ilave ettikten sonra işlemi bitirin.
Kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servise sunun.
(Üzerine tavuk konulmadan fırına atın, üzeri de kızardığı zaman lezzeti çok daha artar, böylelikle hem üzeri kızarmış oluyor hem altı.)
Afiyet olsun.
Banduma/Islama
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 25, 2022
Rating:
Hiç yorum yok