Külah Poğaça

 
Malzemeler: 
4 su bardağı un  
1 adet yumurta 
125 gr margarin 
1 paket instant maya 
1 tatlı kaşığı kaya tuzu 
1 yemek kaşığı toz şeker
150 ml ılık süt 

İçi için;
1 su bardağı süzme peynir + labne peyniri 



Üzeri için; 
1 adet yumurta sarısı 
1 yemek kaşığı süt 



Yapılışı: 
Unu derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ilave edin. 

1 yumurta, süt ve margarini ekleyerek hamuru toparlanıncaya kadar yoğurun. 

Toparlanan hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin. 

Yoğurduğunuz hamuru kaba geri alın ve üzerini örterek 30 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin. 




Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak beze haline getirin. 

Bezeyi unladığınız mutfak tezgahında açın keskin bir bıçak yardımıyla hamuru 2 santim kalınlığında dilimleyin. 



Dilimlediğiniz hamuru hafifçe yağladığınız metal külahlar fotoğraftaki gibi sarın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. (Diğer bezeye de aynı işlemi yapın.) 




Tüm hamur dilimlerine aynı işlemi uyguladıktan sonra biraz süt ile çırptığınız yumurta sarısını sürün. 

190 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. 

Poğaçaları külahından çıkarın oda sıcaklığına geldiğinde içine ezdiğiniz ve iyice karıştırdığınız peyniri doldurun. 

İsteğe göre maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Külah Poğaça Külah Poğaça Reviewed by gastronotunmutfagi on Mart 06, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok